Ciasto Migdałowo-Cytrynowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta migdałowo-cytrynowego. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jajka, masło, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Ciasto Migdałowo-Cytrynowe, Noworoczne Ciasto Migdałowe (Tort Na Szczęście), oraz Ciasto Migdałowe podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj dno i boki 9-calowego. okrągła patelnia do pieczenia z 1 łyżeczką masła.
Posypać cukrem cukierniczym; odstawić.
Umieścić migdały i cukier w blenderze lub robocie kuchennym; przykryć i przetworzyć, aż drobno zmielone.
W małej misce, śmietana pozostałego masła; ubić w mieszaninie migdałów aż do połączenia.
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym dodaniu. Wymieszać ze śmietaną i skórką z cytryny.
Połączyć mąkę i proszek do pieczenia; dodać do śmietany mieszaniny na przemian z sokiem z cytryny.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić na stojaku drucianym przez 10 minut. Odwróć na stelaż druciany, aby całkowicie ostygnąć.
Do polewania, w ciężkim rondlu, połącz jagody, cukier i sok z cytryny. Gotować i mieszać na średnim ogniu przez 10 minut lub aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Ciasto posypać cukrem cukierniczym.
Podawać z polewą jagodową.