Ciasto migdałowe z jagodami
Ciasto migdałowe z jagodami to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, białka, jeżyny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Migdałowa beza z letnimi jagodami, Krem Miodowo-Migdałowy Z Jagodami, oraz Kosze bezowe migdałowe z twarogiem limonkowym i jagodami.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. obficie posmaruj okrągłą patelnię tortową 9-na 2 cale i odkurz mąką, wybijając nadmiar.
Migdały Pulse z 1/3 szklanki cukru w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Przenieś cukier migdałowy do dużej miski i dodaj żółtka, mąkę (1/2 szklanki), mleko, wanilię i sól, ubijając do połączenia (ciasto będzie grube).
Ubij białka ze szczyptą soli w misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Dodać pozostałe 1/3 szklanki cukru, trochę na raz, ubijając ze średnią prędkością, a następnie ubijać z dużą prędkością, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Złóż około jednej trzeciej białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Wlać ciasto na patelnię i piec, aż ciasto będzie sprężyste w dotyku i drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 18 do 20 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 5 minut, następnie odwrócić na stojaku i ostudzić 10 minut.
Doprowadzić wodę i cukier do wrzenia w 1-ćwiartkowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Schłodzić syrop 20 minut, następnie wymieszać sok z cytryny i ekstrakt z migdałów. Delikatnie wymieszaj jagody.
Ułóż ciasto, prawą stroną do góry, na talerzu i łyżkę jagód na wierzchu, a następnie powoli równomiernie polej ciasto syropem owocowym. W razie potrzeby pył z cukrem cukierniczym.