Ciasto migdałowo-kukurydziane z kompot brzoskwiniowo-jagodowym

Ciasto migdałowo-kukurydziane z kompot brzoskwiniowo-jagodowym
Migdałowe ciasto kukurydziane z brzoskwinią i kompot jagodowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki kukurydzianej, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Migdałowe ciasto Ricotta z kompot jagodowy, Ciasto kawowe brzoskwiniowo-jagodowe migdałowe z polewą cynamonową, oraz Gofry z kompot brzoskwiniowo-jagodowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163° i masło 8 1/2 - przez 4 1/2-przez 3-calowy bochenek patelni. Umieść pasek papieru woskowego o wymiarach 24 na 3 1/2 cala wzdłuż środka patelni (w celu ułatwienia demontażu), pozostawiając zwis na każdym końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić razem mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Migdały drobno zmielić z 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym i wymieszać z mieszanką mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
MigdałyMigdały
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Beat masło i pozostałe 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze połączone. Beat w jajkach 1 na raz, aż tylko mieszane, a następnie beat wanilii. (
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Mieszanina będzie wyglądać zsiadłe.)
6
Dodać mieszankę mąki kukurydzianej i wymieszać i złożyć, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
7
Przenieść ciasto do bochenka patelni, wygładzanie góry, i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, o 1 godzinę. Fajne ciasto na patelni na stojaku 5 minut. Poluzuj krawędzie nożem, a następnie użyj pasków, aby ostrożnie podnieść ciasto z patelni na stojak.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
NóżNóż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn