Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone

Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone
Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 680 kalorii, 7G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Jeśli 95 centów za porcję spada twój budżet, ciasto Melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Mieszanka sody oczyszczonej, skórki pomarańczowej, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, Piernikowe placki z miodem-krem Mascarpone, oraz Piernik staroświecki z melasą bita śmietana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spryskaj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania warzyw. W dużej misce Mąkę połączyć z mielonym imbirem, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą. W średniej misce ubić olej rzepakowy z brązowym cukrem, melasą, miodem, jajkami i skórką z cytryny na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CynamonCynamon
MelasaMelasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Mokre składniki ubić na suche składniki, aż się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij we wrzącej wodzie. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 1 godzinę i 10 minut, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Ustaw patelnię na stojaku i niech ciasto ostygnie całkowicie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
W średnim rondlu połącz paski skórki pomarańczowej z wodą i cukrem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż syropy i skórka pomarańczowa jest miękka, o 30 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pomarańczowy confit na talerz; wyrzucić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PomarańczowyPomarańczowy
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, ubić mascarpone ze śmietaną, skórką pomarańczową, cukrem cukierniczym i solą, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MascarponeMascarpone
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Ciasto melasowo-piernikowe kroimy na kwadraty i przekładamy na talerze. Na wierzch polać kremem mascarpone, udekorować pomarańczowym confitem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
MelasaMelasa
PomarańczowyPomarańczowy
KremKrem

Składniki

2(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)11 funt cukinii,Dodatkowe jabłko opcjonalnieDodatkowe jabłko opcjonalnie2(zima)cukier dla cukiernikówcukier dla cukierników1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 funt cukinii,drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimascarpone, w temperaturze pokojowejmascarpone, w temperaturze pokojowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy1(może być lub przeglądać)drobno starta skórka pomarańczowadrobno starta skórka pomarańczowa1pomarańcza, skórka obrana z obieraczką do warzyw i pokrojona wzdłuż w paski 1/8 calapomarańcza, skórka obrana z obieraczką do warzyw i pokrojona wzdłuż w paski 1/8 cala1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia3
Magazyn