Ciasto marchewkowe z sosem maślanym
Ciasto marchewkowe z sosem maślanym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka rodzynek, soda oczyszczona, sok pomarańczowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Masło Jabłkowe Ciasto Marchewkowe Płatki Owsiane, Ciasto Marchewkowe Z Brązowym Masłem, oraz Ciasto Marchewkowe Z Rumianym Lukrem Maślanym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i sól. Odstawić.
W dużej misce, śmietana brązowy cukier i 1/2 szklanki margaryny.
Dodaj rozdrobnioną marchew, rodzynki i sok pomarańczowy.
Wymieszać w mieszaninie mąki, i ubić, aż dobrze połączone.
Wlać do ungreased 8x8 cala patelni.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 35 do 40 minut.
SOS maślany: w rondlu na małym ogniu połącz 1/2 szklanki masła lub margaryny, cukier, skrobię kukurydzianą, wodę i wanilię. Gotować i mieszać. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, nadal gotować przez 1 minutę.
Podawać na ciepło placki marchewkowe (można podgrzać w kuchence mikrofalowej).