Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym
Kawa Likier lody ciasto wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka bitej śmietany, kawy instant espresso w proszku, likier o Smaku kawowym i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). W średniej misce wymieszać okruchy ciastek i roztopione masło. Naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie i bokach 9-calowej patelni do ciasta.
Ciasto piec w piekarniku przez 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.
W małym rondlu podgrzać 6 łyżek likieru i espresso w proszku na małym ogniu.
Podgrzać do rozpuszczenia się proszku. Wymieszać czekoladę i 1 łyżkę masła, aż mieszanina stopi się i będzie gładka. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Włożyć lody waniliowe do miski z 2 łyżkami likieru kawowego. Używając miksera elektrycznego, mieszaj ze sobą na niskiej prędkości.
Rozprowadzić na dnie schłodzonej skorupy i zamrozić do twardości. Następnie rozprowadź schłodzoną mieszaninę czekolady na mrożonych lodach. Zamrozić ciasto, aż będzie twarde.
Wymieszać lody czekoladowe i 2 łyżki likieru.
Rozłóż czekoladową mieszankę lodów na mrożonym sosie czekoladowym w cieście. Zamrozić do twardości.
Podawać ciasto z ozdobnym obramowaniem z bitej śmietany wokół wewnętrznej krawędzi ciasta.