Ciasto Krówkowe
Ciasto warstwowe według przepisu można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut . Ten deser ma 460 kalorii , 9 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14 osobom. Za 1,26 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, wody, mąki tortowej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34% , to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Ciasto czekoladowe z ganache , Klasyczne ciasto kokosowe i Ciasto cytrynowe .
Instrukcje
Linia trzecia nasmarowana 9 cali. okrągłe formy do pieczenia wyłożyć woskowanym papierem i natłuścić papier; odłożyć na bok. W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbić jajka i wanilię. Wymieszaj czekoladę.
Połącz mąkę tortową, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z wodą, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do przygotowanych foremek.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
W małym rondlu wymieszaj cukier, mąkę uniwersalną, mleko i jajko, aż uzyskasz gładką masę.
Dodaj daty. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z orzechami włoskimi i wanilią. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Aby przygotować lukier, wymieszaj w rondlu śmietanę, cukier i syrop kukurydziany. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z czekoladą i masłem, aż się rozpuści.
Przełożyć do małej miski. Przechowywać w lodówce do momentu rozsmarowania, od czasu do czasu mieszając.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmarować połową nadzienia. Powtarzać. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Kremem posmaruj wierzch i boki ciasta. Przechowywać w lodówce.