Ciasto kokosowe z sosem Hibiskusowym

Ciasto kokosowe z sosem Hibiskusowym
Ciasto kokosowe z sosem Hibiskusowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na deser. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Jeśli masz białka jaj, śmietana kokosowa, mąka ciasto, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto kokosowe z sosem Hibiskusowym, Ciasto Kokosowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Kokosowe.

Instrukcje

1
Przynieś 2 szklanki wody do wrzenia w małachsaucepan. Wymieszać z kwiatami hibiskusa.
Składniki, których będziesz potrzebować
HibiskusHibiskus
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Removefrom ciepła; niech strome odkryte 10 minut.
3
Wlać mieszaninę hibiskusa przez drobno-meshsieve ustawić na misce, naciskając nasolids wyodrębnić wszystkie ciecze; wyrzucić ciał stałych.Zwróć płyn hibiskus do tego samego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
HibiskusHibiskus
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać cukier; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozsypie. Gotować delikatnie na średnim ciecz heatuntil zmniejsza się do 1 szklanki, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Zdjąć z ognia. Wymieszać lemonpeel, skórki limonki i skórki pomarańczowej; strome 10 minut. SOS przecedzić do miski. Okładka; chilluntil zimne, co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: można bemade 3 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 13 x 9 x 2-calowa metalowa patelnia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Mąkę,proszek do pieczenia i sól ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubić maślankę, białka i orzechy kokosowextract w innej średniej misce. Używając miksera elektrycznego, ubij cukier i masło w dużej misce, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać mieszankę mąki do mieszaniny masła w 3 dodatkachzewnętrznie z mieszaniną maślanki w 2dodatkach, ubijając, aby dobrze wymieszać między dodatkami i od czasu do czasu skrobając dno i boki miski gumową łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przenieść ciasto na patelnię; rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Piec ciasto do bladego złota i testerinselded do środka wychodzi z somecrumbs dołączone, 29 do 32 minut. Coolcake całkowicie w patelni na stojaku. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryj patelnię mocno i przechowuj ciasto w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubijaćkrem i 2 łyżki śmietany kokosowej w dużej misce, aż szczyty tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozłóż bitą śmietanę na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Mżawka 2 łyżki śmietany kokosowejobita śmietana. Używając noża stołowego, zawiruj krem kokosowy w całym whippedcream.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Posypać prażonym kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
5
Ciasto pokroić w kwadraty; przenieść toplates.
6
Mżawka SOS hibiskus wokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
HibiskusHibiskus
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn