Ciasto kokosowe z kawałkami czekolady i kokosową mżawką

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto kokosowe z kawałkami czekolady i mżawka kokosowa spróbować. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 515 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 48 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz mąkę uniwersalną, cukier puder, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Podobne przepisy to Ciasto kokosowe z kawałkami czekolady i kokosową mżawką, Grillowane banany z lodami kokosowymi i mżawką z czekolady kokosowej, oraz Not Your Mother ' s Mounds Bar-gorąca czekolada z rumem kokosowym, prażonym kokosem i domową mżawką czekoladową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Generouslybutter 9-calowy-Średnica ciasto patelni with2-cal-wysokie boki; kurz patelni z mąką, wytrząsając nadmiar. Przesiać 1 3/4 szklanki mąki, proszku do pieczenia i soli morskiej do mediumbowl. Wymieszać niesłodzone rozdrobnionecoconut i odstawić. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier, masło i skórkę pomarańczową w largebowl do lekkiego i puszystego.
Dodać jajka 1 raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.Beat in vanilla.
Dodać mieszankę mąki w 3dodatkach naprzemiennie z mlekiem kokosowym W2 dodatkach, ubijając tylko do wymieszania po każdym dodaniu. Wchodzisz na pół bittersweetchocolate kawałki.
Rozłóż ciasto równomiernie w przygotowanej patelni do ciasta.
Posypać pozostałe kawałki czekolady na cieście, a następnie posypać słodzonym płatkowym kokosem.
Piec ciasto do złotego i tester w środku wychodzi czysty, tenting z arkusza folii, jeśli kokosowy na ciasto brązowieje zbyt szybko, 60 do 70 minut.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić w 45 minut.
Trzepaczka w proszku Sugar, 2 łyżki niesłodzonedcoconut mleka i wanilii w małej misce toblend dobrze, dodając więcej mleka kokosowego by1 / 2 łyżeczki do herbaty, aż mieszanina jest cienka, aby mżawka na ciasto.
Ostrożnie Uruchom mały nóż wokół tortu, aby poluzować. Odwróć ciasto na paterkę, a następnie ostrożnie odwróć ponownie na inny talerz, kokosowy bok do góry. Używając małej łyżki, mżawka sproszkowana sugarmixture dekoracyjnie nad ciastem. Fajne ciasto w całości na talerzu. Czy ciasto z wyprzedzeniem może być wykonane do 1 dnia do przodu. Przykryć ciasto i odstawić w temperaturze pokojowej.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z lodami Vanilla.
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną.
** Sprzedawane w wielu supermarketach oraz na rynkach indyjskich, Południowo-azjatyckich i łacińskich. Jeśli jest niedostępny, użyj 1 szklanki pół na pół zmieszanej z 1/2 łyżeczki imitacji ekstraktu kokosowego.
Aby zrobić kawałki czekolady, pozostaw tabliczki czekolady w opakowaniach i rozbij czekoladę młotkiem do mięsa.