Ciasto kawowe z nadzieniem rabarbarowym
Nadziewane ciasto kawowe z rabarbarem to śniadanie dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 431 kalorii . Za 83 centy za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Dzień Matki . Udaj się do sklepu i kup sól, mleko, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 48% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Ciasto kawowe z owocami , Ciasto anielskie z owocami i Ciasto rabarbarowe z bezą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 9-calową foremkę do ciasta w kształcie rurki.
Wymieszaj w małej misce 1/4 łyżeczki cynamonu z 2 łyżeczkami cukru.
Wlej mieszankę do natłuszczonej formy do ciasta i przechyl ją, uderzając nią, aby wnętrze formy pokryło się cukrem cynamonowym.
Wylej cały luźny cukier cynamonowy.
Wymieszaj sok z cytryny z mlekiem w dużej szklance i odstaw na około 5 minut, aby mleko zkwaśniało.
W dużej misce wymieszaj tłuszcz i 1 1/2 szklanki cukru, aż do uzyskania gładkiej masy; ubij z jajkiem i ekstraktem waniliowym.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól w osobnej misce. Stopniowo dodawaj suche składniki do wilgotnych, na przemian z kwaśnym mlekiem, aby uzyskać gładkie ciasto.
Wymieszaj rabarbar z ciastem.
Wlej połowę ciasta do przygotowanej formy na ciasto. Wymieszaj brązowy cukier, 1/3 szklanki białego cukru, 1 łyżeczkę cynamonu i orzechy włoskie w misce; posyp mieszanką orzechów ciasto.
Wlać resztę ciasta na mieszankę orzechową.
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta, od 45 minut do 1 godziny. Ostudź w formie przez 10 minut, a następnie przełóż na półmisek. Wymieszaj 2 łyżeczki białego cukru z 1/4 łyżeczki cynamonu i posyp mieszanką cukru wierzch ciasta.