Ciasto kawowe gruszkowo-jabłkowe z polewą orzechową
Ciasto z gruszką i jabłkiem z polewą orzechową może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sody oczyszczonej, mleko kokosowe, olej kokosowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pear Spice Cake With Walnut Praline Topping, Pear Spice Bundt Cake With Walnut Praline Topping, oraz Gruszka ciasto kawowe z imbirem Pecan Crunch polewa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Dno springform pan owinąć folią aluminiową i nasmarować całą patelnię olejem kokosowym.
W misce wymieszać orzechy włoskie, 3 łyżki miodu i cynamon.
W misce wlać 2 łyżki mąki kokosowej; 1/4 szklanki zimnego niesolonego masła pokroić w mąkę, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Wymieszać mieszaninę orzecha włoskiego z masłem.
W misce wymieszać gruszki, jabłka i sok z cytryny.
Ubić 1/2 szklanki zmiękczonego niesolonego masła, 1/4 szklanki miodu i jajka razem w misce.
Mąkę kokosową, mleko kokosowe, proszek maranta, ekstrakt z wanilii, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól morską ubić do masy jajecznej, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
Wlać 1/2 ciasta do formy sprężynowej.
Na ciasto rozłożyć gruszki i jabłka warstwą.
Pozostałe 1/2 ciasta zalać jabłkami i gruszkami; wymieszać z orzechami włoskimi.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 50 do 55 minut. Ostudzić przez 10 minut przed uruchomieniem noża do masła wokół krawędzi ciasta i poluzowaniem formy sprężynowej. Schłodzić przez 1 godzinę.