Ciasto Kawowe
Ciasto kawowe może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 725 kalorii, 9g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, likier kawowy, śmietankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 221 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Staromodny tort kawowy-zwieńczony polewą streusel, ten tort kawowy jest nieodparty, Coffee date cake i nowa marka kawy / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, oraz Kubek Cinnamon Coffee Cake with coffee-mate Extra Sweet & Creamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla orzechów laskowych-kakao Stalówka Crunch: Pulse orzechy laskowe, cukier, masło, brązowy cukier, mąka, i sól w robocie kuchennym; przenieść do miski. Wymieszać stalówki kakao i odstawić na bok.
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj patelnię Bundt sprayem do pieczenia.
Przynieś likier kawowy do zagotowania w małym rondlu lub kuchence mikrofalowej.
Dodaj espresso w proszku i mieszaj do połączenia. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 5 minut.
Beat masło i cukier na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodaj mieszankę kawy i wanilii i pokonać na średniej prędkości tylko do połączenia, o 20 sekund.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian ze śmietaną. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Połowę polewy posypać przygotowaną patelnią. Zeskrobać połowę ciasta nad polewą.
Posypać ciasto pozostałą polewą; wcisnąć delikatnie w ciasto opuszkami palców. Zeskrobać pozostałe ciasto nad polewą.
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku ciasta wychodzi czysty, 50 do 60 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i ostudzić na patelni 15 minut, a następnie skręcić bezpośrednio na stojaku i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.
Do glazury: Przynieś śmietanę, likier kawowy, syrop kukurydziany i sól, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu. Ewentualnie krem mikrofalowy w pojemniku bezpiecznym dla mikrofal.
Umieść czekoladę w średniej misce.
Gorącą śmietanę polać czekoladą i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Skropić schłodzone ciasto i pozostawić do Ustawienia, O 15 protokół.