Ciasto Kasztanowe Z Sosem Cytrynowym: Castagnaccio
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego repertuaru, przepisem, który powinieneś wypróbować, może być ciasto kasztanowe z sosem cytrynowym: Castagnaccio. Jedna porcja zawiera 365 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu . Za 3,04 dolara za porcję otrzymasz deser dla 10 osób. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup cukier, kawałki orzechów włoskich, cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 25% , to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe) , Castagnaccio, ciasto kasztanowe z ricottą. W oczekiwaniu na Boże Narodzenie iCastagnaccio con Lardo (ciasto kasztanowe z grubym grzbietem) .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i orzechy włoskie.
Dodaj 1/2 szklanki mleka i powoli dodawaj resztę mleka, cały czas mieszając, aby uniknąć grudek w cieście.
Formę do pieczenia smarujemy 1 łyżką oleju i wlewamy ciasto.
Skrop ciasto pozostałą oliwą z oliwek i równomiernie rozłóż rozmaryn.
Piecz przez 45 minut lub do momentu, gdy wbita w środek wykałaczka będzie czysta.
Podczas gdy castagnaccio się gotuje, w małym rondlu połącz cytryny, cukier i 1 szklankę wody na średnim ogniu. Gotuj, aż będzie całkiem miękki i musujący, około 20 minut.
Wyjmij castagnaccio i podawaj na ciepło lub na zimno z sosem cytrynowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.