Ciasto Jagodowo-Malinowe
Blueberry Malina Pie może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier, ekstrakt z wanilii, skórkę cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Ciasto Malinowo-Jagodowe, oraz Ciasto Malinowo-Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Mąkę i sól połączyć w misce. Zacieru skrócenie do mieszaniny mąki z nożem do ciasta lub widelcem, aż mieszanina jest kruchy. Stopniowo dodawać zimną wodę w razie potrzeby, rzucając widelcem, aż ciasto uformuje kulkę. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Ciasto wyłożyć na płaską powierzchnię roboczą posypaną mąką. Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę w kulkę.
Tocz kulkę ciasta od środka do krawędzi w okrąg 2 cale większy niż płyta pie i około 1/8 cala grubości. Owinąć ciasto wokół wałka do ciasta, zaczynając od jednej strony koła. Rozwiń talerz ciasta i przyciąć ciasto.
Rozwałkuj pozostałą kulkę ciasta w skorupę, aby dopasować się do górnej części ciasta i odstaw na bok.
Ubij białko jaja i 1 łyżkę wody; umyj dno skórki i odstaw na bok.
Połącz 3/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą, skórkę cytrynową, ekstrakt waniliowy i cynamon w misce. Delikatnie wymieszać jagody i maliny w mieszaninie, aby pokryć; wlać do skórki. Top z reserved pie crust.
Wierzch skórki z ciasta posmarować 1 łyżką wody; na zwilżony wierzch posypać 1 łyżką cukru.
Pokrój kilka szczelin w górną skórkę ostrym nożem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupa będzie złoty kolor i nadzienie jest bąbelkowe, o 45 protokół. Ustaw ciasto na stojaku z drutu, aby całkowicie ostygło przed schłodzeniem.