Ciasto Jagodowe
Ciasto jagodowe to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4226 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cynamonu, jagody, gotowanie" minute " tapioka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Ciasto Jagodowe, Ciasto Jagodowe, oraz Ciasto Jagodowe.
Instrukcje
Wyjmij krążek ciasta z lodówki i odstaw na 5 do 10 minut, aby się ochłodzić.
Umieść go na lekko posypanej mąką czystej, płaskiej powierzchni.
Rozwałkuj go w koło o szerokości około 13 cali.
Ułożyć rozwałkowane ciasto na 9-calowej patelni. Przyciąć krawędzie do 1/2 cala nad krawędzią planu.
Umieść w lodówce do schłodzenia.
Zrobić nadzienie borówkowe:
W dużej misce umieść jagody, cukier, skrobię kukurydzianą (lub mąkę lub szybką tapiokę), cynamon, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Delikatnie wymieszaj je tak, aby wszystkie jagody były pokryte odrobiną cukru i mąki.
Wypełnij dolną skórkę jagodami:
Wyjmij spodnią skórkę z lodówki i umieść jagody pokryte cukrem na patelni.
Rozwałkuj drugi krążek ciasta do tego samego rozmiaru i grubości, co pierwszy.
Umieścić na nadzieniu jagodowym.
Wsuń górne ciasto nad i pod krawędź dolnego ciasta i zagniataj krawędzie palcami.
Umieścić w lodówce podczas mycia jaj.
Ubić jajko i mleko razem, aby umyć jajko.
Umyj górną skórkę myciem jajecznym. Zdobądź ciasto na górze kilkoma cięciami (aby para mogła uciec podczas gotowania).
Umieść ciasto na środkowym stojaku piekarnika z folią lub wyłożoną Silpatem patelnią umieszczoną na Dolnym stojaku, aby złapać nadzienie, które może się pęcherzykować.
Piec przez 20 minut w temperaturze 425°. Zmniejszyć ogień do 177° i piec przez 30 do 40 minut więcej lub aż soki są bulgotanie i zgęstnieją.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Ostudzić całkowicie przed podaniem.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo są doskonałym wyborem na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling