Ciasto Jagodowe
Berry Berry Cake to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz Knudsen wolna śmietana, mąka, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Ciasto Jagodowo-Jagodowe, Mieszany budyń jagodowy z pijanym sosem Limoncello Berry, oraz Sałatka jagodowo-awokado szpinakowa z Fetanem i pistacjami w kremowym sosie z maku jagodowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F.
Beat o obniżonej zawartości tłuszczu twarogu i 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem, aż dobrze wymieszane.
Dodać białka i skórkę, dobrze wymieszać.
Wymieszać 1 szklankę mąki i sody oczyszczonej.
Dodaj do mieszanki twarogu na przemian z kwaśną śmietaną, dobrze ubijając po każdym dodaniu. (Nie przesadzać.)
Rozprowadzić na dnie i 1 cal w górę strony 9-calowej formy sprężynowej natryskiwanej sprayem do gotowania.
Wrzucić 2 szklanki jagody z pozostałym cukrem i mąką; łyżka na mieszaninę ser śmietankowy w dnie patelni w ciągu 1/2 cala krawędzi.
Piec 40-45 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem obręczy. Łyżka pozostałe jagody na ciasto.
Podawać z chłodnym batem. Przechowywać w lodówce resztki.