Ciasto dyniowo-słodkie ziemniaczane z cukrowymi orzechami pekan
Ciasto dyniowo-słodkie ziemniaczane z cukrowymi orzechami pekan może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 356 kalorii , 7 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 1,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Ten przepis zachwycił 37 osób. Jeśli masz ciasto), gęstą śmietanę do ubijania, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto dyniowo-słodkie z orzechami pekan , Ciasto dyniowe z kremem klonowym i orzechami w cukrze oraz Słodkie ziemniaki z orzechami pekan w cukrze .
Instrukcje
1
W dużej misce połącz pierwsze osiem składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Mueslix
2
Dodać jajka, śmietanę, mleko i rum; Dobrze wymieszać. Linia 9-calowa. głęboki talerz na ciasto z ciastem; wykończenia i krawędzie falowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukrecja Czerwona Sznurowana, Podzielona
1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej
Ciasto Ziemniaczane w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, winem musującym i rieslingiem. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.