Ciasto Dyniowo-Orzechowe
Ciasto dyniowo-orzechowe wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 79 centów za porcję. 155 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, wafle waniliowe, dynię w solid-pack i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Z łyżką wynik 37% to danie jest raczej złe. Spróbuj Pumpkin Pecan Rum Cake, Pumpkin Pecan Layer Cake, oraz Pumpkin-Pecan Layer Cake podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć wafle, orzeszki pekan i masło do kruchego. Naciśnij na trzy nasmarowane i mączne 9-in. okrągłe patelnie do pieczenia.
W przypadku ciasta, w innej dużej misce, ubić mieszankę ciasta, dynię, jajka i masło; pokonać na niskiej prędkości przez 30 sekund. Bij na wysokim poziomie przez 2 minuty.
Rozłożyć na skórce na każdej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 30 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjmowaniem do stojaków drucianych, aby całkowicie ostygnąć.
Do napełniania, w małej misce, ubić serek śmietankowy i masło, aż będzie puszysty.
Dodać cukier cukierniczy i wanilię; ubić na gładką masę.
Cienko rozłożyć nadzienie między warstwami (okruchy w dół) i po bokach ciasta.
Rozłóż karmelową polewę na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym kapać po bokach.
Udekoruj połówkami orzechów pekan. Przechowywać w lodówce.