Ciasto dyniowe Borisa Portnoya

Ciasto dyniowe Borisa Portnoya
Ciasto dyniowe Borisa Portnoya to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 godzin i 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, Syczuan pieprz, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto dyniowe Borisa Portnoya, Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, oraz Babeczki Z Pumpkin Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 93° i ułóż stojak na środku.Całkowicie owinąć dynię w folię, umieścić ją na blasze do pieczenia i piec do bardzo miękkiej, 6 do 8 godzin.Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zdejmij folię i rozbij dynię dłońmi. Za pomocą łyżki, miąższ zgarnąć do dużej miski, odrzucając nasiona i skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
NasionaNasiona
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Masło i cukier umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek i wymieszać na średniej prędkości do bladego koloru i puszystego, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2
Dodać jajko i wymieszać do momentu włączenia. Wyłącz mikser i dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Mieszaj na małej prędkości, stopniowo zwiększając prędkość do średniej, aż ciasto po prostu się połączy, około 1 minuty.Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na dysk. Owinąć każdy dysk szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Do tego przepisu potrzebujesz tylko 1 dysku. Przechowywać w lodówce lub zamrażać drugi dysk do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Lekko mąkę czystą powierzchnię roboczą i rozwałkować 1 dysk ciasta na 12-calowy Okrągły około 1/4 cala grubości. Linia 9-1 / 2-calowy talerz deep-dish pie z ciasta, przycinanie w ciągu 1 cala płyty. Złóż nadmiar ciasta pod i szczypta, aby utworzyć ozdobną krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść w lodówce, podczas gdy piekarnik kończy się nagrzewać, co najmniej 15 minut.Linia skorupy z kawałkiem pergaminu lub folii aluminiowej wystarczająco duże, aby zwis krawędzi przez 1 cal, a następnie wypełnić go z ciężarami ciasta lub suszonej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
6
Piec, aż skorupa jest ustawiona i jasnobrązowy, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć wagi ciasto i pergamin papieru lub folii i kontynuować pieczenie, aż skorupa jest sucha w dotyku, o 8 do 10 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Umieść laskę cynamonu, anyż Gwiaździsty, goździki, kolendrę, jagody jałowca, ziarna pieprzu Syczuańskiego i nasiona kardamonu na małej patelni na średnim ogniu i tosty, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż pachną, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Laska CynamonuLaska Cynamonu
PieprzPieprz
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
KolendraKolendra
GoździkiGoździki
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Niech ostygnie całkowicie.
3
Przenieść do przyprawy lub młynka do kawy i zmielić na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić jajka w dużej misce i ubijać, aż żółtka są podzielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj mleko skondensowane, 2 szklanki przecieru z dyni i 2 3/4 łyżeczki mieszanki przypraw i ubijaj, aż będzie gładka. (Pozostałą mieszankę przypraw przechowywać w szczelnym pojemniku w zamrażarce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać mieszaninę dyni do przygotowanej skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
DyniaDynia
5
Piec, aż nadzienie zostanie ustawione w środku, a krawędzie są nadmuchane, około 50 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść brązowy cukier, mąkę i sól w średniej misce i wymieszaj, aby połączyć. Używając blendera do ciast lub palców, pokrój masło na suche składniki, aż zredukujesz je do kawałków wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać orzechy włoskie i wrzucić palcami połączyć.Wyciśnij grudki mieszanki między palcami, tworząc nieregularnie ukształtowane kawałki o wielkości nerkowca. Obrócić mieszaninę na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec, aż złoty kolor i orzechy są opiekane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść patelnię na stojaku i zeskrobaj streusel z patelni płaską łopatką, a następnie rozprowadź ponownie na równą warstwę. Całkowicie ostudzić i równomiernie posypać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia13
Magazyn