Ciasto Dyniowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Ciasto Dyniowe. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 362 kalorie. Ten przepis służy 12 osobom. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Święto Dziękczynienia. Ten przepis wypróbowały i polubiły 43 osoby. Udaj się do sklepu i kup zmielone ziele angielskie, dynię, zakupiony sos karmelowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 27%. Podobne przepisy obejmują bułkę z dynią, bułkę z dynią i ciasto z dyni.
Instrukcje
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 15 na 10 na 1 cal papierem pergaminowym. Spryskaj pergamin nieprzywierającym sprayem kuchennym.
Do małej miski przesiej mąkę, cynamon, imbir i ziele angielskie. W osobnej misce ubij żółtka, cukier granulowany i brązowy cukier, aż masa będzie bardzo gęsta.
Dodaj dynię do masy jajecznej i mieszaj na małych obrotach, aż się połączy.
Dodaj suche składniki i ubijaj na małych obrotach, aż się wymieszają. W osobnej misce ubić białka z solą na sztywną, ale nie suchą masę. Wlać do ciasta, mieszając szpatułką, aż zniknie większość białych smug.
Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia i wyrównać.
Przenieś blachę do pieczenia do piekarnika i piecz, aż tester wyjdzie czysty, około 15 do 18 minut. Gdy ciasto jest gorące, posyp je obficie cukrem pudrem. Poluzuj brzegi i wyłóż ciasto na ręcznik kuchenny. Złóż ręcznik na brzeg ciasta i zwiń. Całkowicie ostudzić, krawędzią do dołu, na 1 godzinę w lodówce.
Do nadzienia: Zmiękczyć żelatynę w rumie. Mieszaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Fajny. W dużej misce ubijaj schłodzoną śmietankę i cukier puder, aż utworzą się piany. Dodać żelatynę i 6 łyżek angielskich kawałków toffi.
Aby złożyć ciasto, rozwałkuj je i posyp 4 łyżkami kawałków angielskiego toffi.
Nadzieniem rozsmaruj toffi. Zacznij od 1 dłuższego boku bułki i przy pomocy ręcznika zwiń ciasto, aby przykryć nadzienie.
Ciasto ułożyć na talerzu, złączeniem do dołu.
Przytnij końce ciasta ukośnie. Posyp ciasto cukrem pudrem. Na wierzch ciasta wyłóż odrobinę ciepłego sosu karmelowego i pozostałe chipsy toffi. Do podania użyj ząbkowanego noża, aby pokroić ciasto w poprzek na plastry o grubości 1 cala.
Każdą porcję posmaruj sosem i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania w przypadku Roll Cake. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!