Ciasto Do Pizzy
Ciasto na pizzę wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej.
Instrukcje
Wymieszać 4 szklanki mąki, ser, drożdże i sól w dużej misce.
Dodać wodę i olej; mieszać, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni 5 min. lub aż będzie gładka i elastyczna, stopniowo dodając pozostałą mąkę.
Ciasto pokroić na 4 kawałki. (Każdy kawałek wystarcza na 12-calową pizzę.) Spryskać każdy kawałek sprayem do gotowania. W przypadku natychmiastowego użycia, luźno przykryć żądaną liczbę kawałków ciasta folią; odstawić na 15 minut.
Umieść każdy pozostały kawałek ciasta w oddzielnej, zamykanej plastikowej torbie z zamrażarką, która została spryskana sprayem do gotowania. Zamknąć worki; przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto