Ciasto diabelskie z maślanym kremem czekoladowo-pomarańczowym

Ciasto diabelskie z maślanym kremem czekoladowo-pomarańczowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 684 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.3 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłusty jogurt, jajka, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Devil ' s Food Layer Cake with Whipped Chocolate Buttercream Frosting, Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Diabelskie ciasto z brązowym cukrem maślanym.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Dno garnków z pergaminowymi rund papierowych. Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
PiekarnikPiekarnik
2
Zdjąć z wody. Chłodny do ledwo letniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Mąkę przesiać i dodać 4 składniki do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Ubij mleko i jogurt, aby wymieszać w małej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat brązowy cukier, masło, i lawenda w dużej misce, aż będzie gładka. Ubić w jajkach, po 1 na raz. Ubić w roztopionej czekoladzie na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CzekoladaCzekolada
świeża Lawendaświeża Lawenda
MasłoMasło
JogurtJogurt
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Wymieszać w suchych składnikach na przemian z mieszaniną mleczną w 3 dodatkach każdy. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
6
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 30 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 15 minut. Obrócić ciasta na stojaki; usunąć pergamin i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszaj 8 uncji czekolady w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie, aż będzie gładka. Chłodne, aż ledwo letnie, ale nadal wylewne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Wymieszaj kakao w proszku i 7 łyżek wody w ciężkim małym rondlu. Mieszać na średnim ogniu, aż będzie gładka i gęsta, ale nadal wylewana, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli to konieczne. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubij masło, 1/3 szklanki cukru pudru i skórkę pomarańczową w dużej misce, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Dodać roztopioną czekoladę, wanilię i sól; ubić na gładką masę. Ubić w mieszance kakaowej. Stopniowo dodawać pozostałe 3 2/3 szklanki cukru pudru i ubijać, aż lukier będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
SólSól
5
Mieszamy w Grand Marnier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
6
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
7
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki lukier na wierzchu ciasta. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta, wirując dekoracyjnie. Kopiec czekoladowe loki w środku ciasta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 2 godziny przed podaniem.)
10
* Suszone kwiaty lawendy są dostępne w sklepach z naturalną żywnością oraz w niektórych sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach rolników.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lawendaświeża Lawenda
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn