Ciasto Czekoladowo-Wiśniowe Truflowe

Ciasto Czekoladowo-Wiśniowe Truflowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowo-wiśniowego truflowego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 599 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, pudding czekoladowy instant i mieszankę wypełniającą ciasto, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Cherry Cordial and Mint Truffle Kiss Hot Chocolate with Marshmallow bita śmietana, Ciasto czekoladowe z lukrem Ganache i czekoladowymi truflami pisanki, oraz Tort z truflami i krówkami z białej czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. Smarować i lekko mąki 12-cup karbowany tube ciasto pan. W średniej misce do mikrofali, mikrofalowe składniki napełniania odkryte na wysokie 25 do 35 sekund, mieszając co 15 sekund, aż stopi się i gładkie; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, wymieszać ciasto, woda, masło, 1/2 łyżeczka ekstraktu migdałowego, jajka i budyń wymieszać z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu. Gumową szpatułką, złożyć w wiśnie. Łyżka połowę ciasta na patelnię; rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CzereśnieCzereśnie
MasłoMasło
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
3
Piec 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z piekarnika; natychmiast upuść łyżki nadzienia na ciasto, utrzymując nadzienie z dala od boków patelni i lekko naciskając. Ostrożnie łyżka pozostałego ciasta na górze; rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Piec 42 do 47 minut dłużej lub aż wykałaczka włożona blisko centrum wychodzi prawie czyste i ciasto sprężyny z powrotem, gdy dotknął lekko w centrum. Schłodzić na patelni 15 minut. Poluzuj ciasto nożem wokół środka i krawędzi patelni. Obróć ciasto do góry nogami na stojak chłodzący lub żaroodporny talerz do serwowania. Schłodzić całkowicie, około 1,5 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
6
W rondlu 1-quart podgrzać wszystkie składniki glazury z wyjątkiem 1 łyżeczki mleka na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Wymieszać do 1 łyżeczki mleka, jeśli jest to konieczne dla uzyskania konsystencji glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wlać glazury na ciasto, pozwalając niektóre do skropić w dół boki. W razie potrzeby udekoruj ciasto lokami z białej czekolady i pełnymi wiśniami. Przechowywać luźno w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
CzereśnieCzereśnie
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn