Ciasto Czekoladowo-Malinowe Truflowe
Ciasto czekoladowo-Malinowo-truflowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, masło, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Malinowy Tort Truflowy, Raspberry Truffle Cake Pops, oraz Tort Truflowo-Jeżynowo-Malinowy.
Instrukcje
Puree Maliny w robocie kuchennym. Mieszankę malin wcisnąć przez sito z siatki drucianej, używając tylnej części łyżki do wyciśnięcia soku. Wyrzucić nasiona. Doprowadzić sok do wrzenia na dużym ogniu; gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki.
Zdjąć z ognia i całkowicie schłodzić.
Masło 8 " okrągły cakepan, a dno linii papierem woskowym.
Wodę i cukier gotować w rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu mieszając.
Dodać masło i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż masło się rozpuści.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę; mieszać aż będzie gładka. Super.
W dużej misce wymieszać malinę, jajka, mąkę i ekstrakt migdałowy.
Dodać mieszaninę czekolady i ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Wlać do przygotowanego cakepanu.
Umieść cakepan w większej patelni; dodaj gorącą wodę do dużej patelni na głębokość 1".
Piec w temperaturze 325 przez 42 do 45 minut.
Wyjąć z łaźni wodnej. Fajne ciasto całkowicie na patelni na stojaku z drutu.
Uruchom cienki nóż wokół patelni poluzować ciasto. Odwróć ciasto na talerz; usuń papier woskowy i odwróć na inny talerz.
Ciasto pokroić w kliny i podawać ze słodzoną bitą śmietaną i świeżymi jagodami, w razie potrzeby.
Plan Make-Ahead: w razie potrzeby ciasto można zrobić dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić w lodówce; odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę przed podaniem.