Ciasto Czekoladowo-Makowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego z makiem. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz białka, maślankę, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto pomarańczowo-Makowe z sosem czekoladowym, Ciasto z białą czekoladą, cytryną i makiem, oraz Ciepłe Ciasto Cytrynowo-Makowe Z Czekoladowym Ganache Center.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować i mąkę Bundt lub angel food Cake pan.
Do maślanki wlać mak do małej miseczki. Odstawić do namoczenia na 15 minut. W międzyczasie ubij białka na średnie szczyty; odstaw na bok.
Masło i cukier utrzeć w dużej misce, aż będą puszyste.
Dodać żółtka po kolei, dobrze mieszając między dodatkami. Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej; złożyć delikatnie, aby wymieszać. Wymieszać z makiem, mlekiem i ekstraktem z wanilii. Delikatnie złożyć ubitych białek, aż tylko włączone.
Połowę ciasta wlać do przygotowanej patelni.
Posypać chipsami czekoladowymi i cukrem cynamonowym.
Pozostałe ciasto zalać wierzchem i posypać dodatkowym cukrem cynamonowym. Za pomocą noża lekko zawirować w chipsy czekoladowe i cukier cynamonowy tak, że są one rozproszone po całym torcie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem z patelni.