Ciasto Czekoladowo-Likierowe Mocha I

Ciasto Czekoladowo-Likierowe Mocha I
Ciasto czekoladowe Mocha Likier może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 75 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, ciasto mix, jajka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Likierowe, Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, oraz Mochan ice box cake with chocolate cake round 2 dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, połączyć mix ciasto, pudding mix, olej, 3/4 szklanki wody, jajka, 1/4 szklanki likieru kawowego i 1/4 szklanki wódki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
Ciasto MixCiasto Mix
WódkaWódka
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dobrze wymieszać, a następnie wlać do natłuszczonej i zalanej mąką patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Polać polewą gorące ciasto, pozostając jeszcze na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Odstawić ciasto na 30 minut.
7
Aby glazura: w małym rondlu połączyć cukier, masło i 1/4 szklanki gorącej wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. zdjąć z ognia i wymieszać 2 łyżki likieru kawowego i 2 łyżki wódki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
MasłoMasło
GlazuraGlazura
CukierCukier
WódkaWódka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn