Ciasto Czekoladowo-Karmelowo-Orzechowe
Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 549 kalorii, 7G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mąkę, półsłodkie chipsy czekoladowe, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Ciasto Z Budyniem Czekoladowym, oraz Ciasto Czekoladowe Z Ciasteczkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Aby skorupa: w średniej misce wymieszać okruchy krakersów graham, cukier i roztopione masło.
Wymieszać wszystko razem i mocno nacisnąć mieszaninę do 9-calowej patelni do ciasta.
Warstwa: w średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Dobrze wymieszać. W podwójnym kotle roztopić półsłodzoną czekoladę i niesłodzoną czekoladę razem z 1/2 szklanki masła lub margaryny, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Lekko schłodzić.
W międzyczasie ubić cukier, całe jajko i białko w średniej misce, aż lekko zgęstnieje. Do tej mieszanki dodać wanilię i schłodzoną czekoladę.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać suchą mieszaninę składników i wymieszać, aż się połączy.
Wlać mieszaninę do skorupy i piec w nagrzanym piekarniku przez około 17 minut, lub aż tylko zestaw. Schłodzić na stojaku przez 10 minut.
Umieść plasterki batonika na tej warstwie.
Warstwa: w średniej misce ubić serek śmietankowy z cukrem do wymieszania.
Dodać jajko i ekstrakt z wanilii i ubić na gładką masę.
Rozprowadzić mieszaninę na batonikach i piec przez 15 minut, lub aż zestaw. Spoko na stojaku.
Dekoruj: w małym rondlu wymieszaj mleczną czekoladę i śmietanę na małym ogniu, aż będzie gładka.
Mżawka nad ciastem. Przechowywać w lodówce i podawać schłodzone.