Ciasto czekoladowo-Kahlua z Cajetą

Ciasto czekoladowo-Kahlua z Cajetą
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 560 kalorii, 8G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.77 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niemieckie Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Kokosowo-Orzechowym, Kahlúa brownies z lukrem maślanym kahlúa mocha i soloną karmelową białą czekoladą kahlúa mocha latte, oraz Sernik Kahlua z czekoladowym sosem Kahlua (niskowęglowodanowy i bezglutenowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i nasmaruj 9-calową okrągłą patelnię. Patelnia z pergaminem lub papierem woskowanym. W górnej części podwójnego kotła rozpuść masło i czekoladę i wymieszaj, aż będzie gładka. Ubić żółtka i cukier do puszystego i bladego koloru. Składamy mieszaninę masła i czekolady na żółtko i cukier, dodając likier kawowy. Ubić białka na miękkie szczyty i delikatnie złożyć do mieszanki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wlać do patelni i piec przez 25 do 35 minut, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
3
Cajeta: w średnim rondlu zagotować wodę i cukier, nie mieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Usuń z ognia, gdy cukier ma bursztynowy kolor i dodaj wystarczającą ilość śmietany, aby przerzedzić karmel do dość płynnej konsystencji. Wymieszać z masłem. Aby sprawdzić konsystencję, zanurz łyżkę w mieszaninie karmelowej i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli "cajeta" jest lepka, ale zachowuje swój kształt, jest gotowa; Jeśli za bardzo twardnieje, dodaj trochę więcej kremu i przetestuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
5
Salsa truskawkowo-Limonkowa: w blenderze przecier połowę truskawek z sokiem z limonki i cukrem. Szczep i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Resztę truskawek pokroić w ćwiartki i wymieszać z puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
7
Dodaj szyfonadę mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Gdy cajeta ostygnie trochę, ale jest jeszcze ciepły, zalać ciasto na wierzchu stojaka drucianego złapać kapiące. Za pomocą dłoni, pat migdały wokół boków ciasta. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny i podawać schłodzone z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn