Ciasto czekoladowo-Kahlua z Cajetą
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 560 kalorii, 8G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.77 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niemieckie Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Kokosowo-Orzechowym, Kahlúa brownies z lukrem maślanym kahlúa mocha i soloną karmelową białą czekoladą kahlúa mocha latte, oraz Sernik Kahlua z czekoladowym sosem Kahlua (niskowęglowodanowy i bezglutenowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i nasmaruj 9-calową okrągłą patelnię. Patelnia z pergaminem lub papierem woskowanym. W górnej części podwójnego kotła rozpuść masło i czekoladę i wymieszaj, aż będzie gładka. Ubić żółtka i cukier do puszystego i bladego koloru. Składamy mieszaninę masła i czekolady na żółtko i cukier, dodając likier kawowy. Ubić białka na miękkie szczyty i delikatnie złożyć do mieszanki czekolady.
Wlać do patelni i piec przez 25 do 35 minut, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Cajeta: w średnim rondlu zagotować wodę i cukier, nie mieszać.
Usuń z ognia, gdy cukier ma bursztynowy kolor i dodaj wystarczającą ilość śmietany, aby przerzedzić karmel do dość płynnej konsystencji. Wymieszać z masłem. Aby sprawdzić konsystencję, zanurz łyżkę w mieszaninie karmelowej i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli "cajeta" jest lepka, ale zachowuje swój kształt, jest gotowa; Jeśli za bardzo twardnieje, dodaj trochę więcej kremu i przetestuj ponownie.
Salsa truskawkowo-Limonkowa: w blenderze przecier połowę truskawek z sokiem z limonki i cukrem. Szczep i rezerwy.
Resztę truskawek pokroić w ćwiartki i wymieszać z puree.
Gdy cajeta ostygnie trochę, ale jest jeszcze ciepły, zalać ciasto na wierzchu stojaka drucianego złapać kapiące. Za pomocą dłoni, pat migdały wokół boków ciasta. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny i podawać schłodzone z salsą.