Ciasto Czekoladowo-Cytrusowe Z Kandyzowanymi Pomarańczami
Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis z moich przepisów ma 134 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, mąka, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tort oliwkowy z kandyzowanymi krewnymi pomarańczami i prażonymi pistacjami, Świeże ciasto imbirowe z kandyzowaną glazurą cytrusową, oraz Czekoladowa babeczka Clementine z kandyzowanymi plastrami cytrusów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tłuszcz i mąka 2 okrągłe Patelnie. Dno garnków wyłożyć papierem do pergaminu. Lekko posmaruj papier pergaminowy.
Roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej bezpiecznych misce w wysokiej 1 1/2 minuty lub do gładkiej, mieszając w odstępach 30 sekund.
Ubij masło i cukry na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego, aż do dobrze wymieszanego (około 3 minut).
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodać roztopioną czekoladę, ubijając aż do wymieszania.
Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Stopniowo dodawać do mieszaniny czekolady na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. (
Mieszanina będzie gęsta.)
Wanilię wymieszać z gorącą kawą. Stopniowo dodawaj mieszankę kawy do ciasta w powolnym, stałym strumieniu, bijąc z niską prędkością, aż do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 38 do 42 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu i pozostawić do całkowitego ostygnięcia (około 1 godziny).
Rozłóż ubitą nadzienie Ganache między warstwami, rozprzestrzeniając się na krawędzie ciasta i wyrównując za pomocą przesuniętej szpatułki. Delikatnie nacisnąć górną warstwę ciasta, wyciskając niewielką ilość wypełnienia Ganache z warstw i rozłożyć nadzienie na bokach ciasta, wypełniając wszelkie szczeliny między warstwami.
Rozłóż siedmiominutowy lukier na wierzchu i bokach ciasta. Zawirować lukier z tyłu łyżki, w razie potrzeby. Wierzch z kandyzowanymi pomarańczami.
Dekorować, w razie potrzeby.