Ciasto czekoladowe z makiem
Ciasto czekoladowe z makiem wymaga około 45 minut od początku do końca. Na $2.8 za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1202 kalorie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, białka, żółtka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Come 'ere Puddin' Pie-czekoladowo-imbirowe ciasto Budyniowe, Puddin', oraz Puddin ' Cones dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2 quart przesiać i wymieszać mąkę, kakao, 2/3 szklanki cukru i sól.
Ubij w mleku. Na średnim ogniu i stale mieszając, gotować, aż osiągnie grubość budyniu.
Bardzo szybko ubić w żółtkach, 1 łyżeczka wanilii i masła; ubijając energicznie, aż do całkowitego wymieszania i gładkości. Chłodno na patelni.
Wlać do upieczonej, ostudzonej skorupki ciasta. Top z bezą.
Beza: chill beaters i miska. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Mikserem na wysokości ubić 3 białka i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego na sztywne szczyty. Jeszcze ubijając białka, dodać 10 łyżek cukru, po jednej łyżce na raz.
Rozłóż bezę na cieście i piecz w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 12 minut lub aż beza stanie się bladobrązowa.
Umieścić na poziomie, obszar wolny od przeciągów co najmniej 30 minut do ostygnięcia przed podaniem.