Ciasto Czekoladowe (Guinness)
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 956 kalorii. Jest idealny do dzień św. Patryka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki uniwersalnej, soda oczyszczona, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Czekoladowe Ciasto Guinness Stout Mug, Czekoladowe Ciasto Guinness Stout, oraz Tydzień Guinnessa: Mus czekoladowo-czekoladowy z ciasteczkami owsianymi Guinnessa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić na patelni z sosem, zdjąć z ognia i ostudzić.
Wymieszać w proszku stout i kakao.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Wymieszać jajka i śmietanę w innej dużej misce.
Wymieszać mieszaninę stout do mieszaniny jaj.
Suche składniki wymieszać z mokrymi.
Wlać ciasto do jednego lub dwóch smarowane i pergaminu wyłożone okrągłe ciasto pan (s).
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż wykałaczka wciśnięta w środek wyjdzie czysta. Jeśli pieczesz go na jednej patelni, powinno to zająć około 40-50 minut. Jeśli pieczesz go w dwóch patelniach do ciast, powinno to zająć około 20-30 minut.