Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto czekoladowe Funt spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać masło, Holenderski proces kakao w proszku, ekstrakt z wanilii, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym, oraz Ciasto Czekoladowo-Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 9-na-5-calowy patelni bochenek z masłem; odstawić.
Mąkę i sól umieścić w średniej misce i ubijać do połączenia i napowietrzania; odstawić.
Umieść kakao w średniej żaroodpornej misce. Stale ubijając, powoli wlewaj wrzącą wodę i ubijaj, aż będzie gładka i połączona; odstaw na bok.
Umieść odmierzone masło i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła i ubijaj na średniej prędkości, aż rozjaśnią się kolorem i puszystymi, około 5 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.
Dodaj wanilię i zastrzeżone mieszaniny kakao i pokonać na średniej prędkości, aż połączone, o 1 minutę.
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.Włącz mikser do niskiej prędkości, powoli dodaj zarezerwowaną mieszaninę mąki i wymieszaj, aż mąka zostanie po prostu włączona. Zatrzymaj mikser, wyjmij miskę i wymieszaj ręcznie Pozostałe smugi mąki, upewniając się, że zeskrobujesz dno miski.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i rozprowadzić na równą warstwę.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 50 do 60 minut. W międzyczasie Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia i odstaw go na bok.
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na patelni na stojaku z drutu przez 15 minut.
Śmietanę i syrop kukurydziany umieścić w małym rondlu na średnim ogniu i, mieszając od czasu do czasu, doprowadzić do duszenia.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać czekoladę, aż będzie gładka i połączona.