Ciasto Cytrynowo-Serowe
Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skąpej łyżeczki soli, cukier granulowany, serek śmietankowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Jagodowo-Cytrynowe Śmietankowo-Serowe, Ciasto jagodowo - śmietankowe z kremem cytrynowym, oraz Ciasto Z Kwaśną Śmietaną Cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj jasną rurkę lub 12 filiżanek (10 cali) patelnię Bundt z dodatkiem mąki w sprayu do gotowania.
Mąkę tortową wymieszać z solą. Odstawić. Jeśli używasz maku, dodaj je do ciasta flour.In miska miksera Stoiska, ubić masło, Serek i cukier na dobre 5 do 8 protokół, skrobanie w dół boki miski od czasu do czasu.
Dodać żółtka i ubić przez kolejne 2 minuty. Ubij skórkę cytrynową i olej cytrynowy, okresowo skrobając boki miski.Wymieszać, nie ubić, w mące / soli mixture.In w osobnej misce ubijamy białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Ubite białka złożyć na ciasto, a następnie wlać do natłuszczonej patelni.
Piec ciasto przez 60-80 minut lub aż długi szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty (temperatura wewnętrzna 210 F) lub z wilgotnymi okruchami w przeciwieństwie do ciasta.
Ostudzić w patelni na 10 minut, następnie odwrócić i pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia na rack.To dodać glazury, roztopić masło w dużej 2 filiżanki mikrofalowej bezpiecznej miarki.
Dodać cukier puder i wymieszać. Teraz dodaj sok z cytryny łyżeczkę na raz, mieszając, aż glazura będzie dobrą konsystencją do mżawienia.
Skropić ciasto przelewając je prosto z miarki.