Ciasto cytrynowo-migdałowe z Macerowanymi truskawkami
Ciasto cytrynowo-migdałowe z Macerowanymi truskawkami to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz grubą sól, mąkę, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto migdałowe z Crème Anglaise i Macerowanymi truskawkami, Mus cytrynowy z bazylią-macerowane truskawki, oraz Ciasto winne z Macerowanymi truskawkami.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. spód i boki patelni tortowej o wymiarach 9 na 2 cale posmaruj zmiękczonym masłem. Wyłożyć spód pergaminem. Posmarować pergamin i boki patelni ponownie zmiękczonym masłem; odstawić.
Aby ciasto: w dużej misce, ubić razem mąkę uniwersalną, mąkę migdałową, sól i sodę oczyszczoną; odstawić.
W średniej misce ubić cukier i jajka.
Ubić maślankę, oliwę z oliwek, ekstrakt z migdałów, skórkę z cytryny i sok.
Dodać mieszaninę maślanki do mieszanki mąki i ubijać, aż mąka zostanie wchłonięta.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, obracając blachę o dwie trzecie drogi przez czas pieczenia, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 40 do 45 minut.
Przełożyć do stojaka z drutu i ostudzić na 10 minut. Obrócić ciasto z patelni, a następnie odwrócić, aby zaokrąglona strona była do góry.
Niech ostygnie całkowicie.
Do maceratowania truskawki: w małej misce, comine pokrojone truskawki z cukrem i sokiem z cytryny. Schłodzić przez 2 godziny, mieszając co jakiś czas. Po około 1 godzinie spróbuj jagód, a jeśli nie są wystarczająco słodkie, dodaj kolejną łyżeczkę cukru.
Cukier cukiernika przesiać na wierzch ostudzonego ciasta.
Pokroić w kliny i podawać z łyżką truskawek.