Ciasto cytrynowo-migdałowe z Macerowanymi truskawkami

Ciasto cytrynowo-migdałowe z Macerowanymi truskawkami
Ciasto cytrynowo-migdałowe z Macerowanymi truskawkami to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz grubą sól, mąkę, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto migdałowe z Crème Anglaise i Macerowanymi truskawkami, Mus cytrynowy z bazylią-macerowane truskawki, oraz Ciasto winne z Macerowanymi truskawkami.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. spód i boki patelni tortowej o wymiarach 9 na 2 cale posmaruj zmiękczonym masłem. Wyłożyć spód pergaminem. Posmarować pergamin i boki patelni ponownie zmiękczonym masłem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Aby ciasto: w dużej misce, ubić razem mąkę uniwersalną, mąkę migdałową, sól i sodę oczyszczoną; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W średniej misce ubić cukier i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ubić maślankę, oliwę z oliwek, ekstrakt z migdałów, skórkę z cytryny i sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Dodać mieszaninę maślanki do mieszanki mąki i ubijać, aż mąka zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, obracając blachę o dwie trzecie drogi przez czas pieczenia, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Przełożyć do stojaka z drutu i ostudzić na 10 minut. Obrócić ciasto z patelni, a następnie odwrócić, aby zaokrąglona strona była do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Niech ostygnie całkowicie.
10
Do maceratowania truskawki: w małej misce, comine pokrojone truskawki z cukrem i sokiem z cytryny. Schłodzić przez 2 godziny, mieszając co jakiś czas. Po około 1 godzinie spróbuj jagód, a jeśli nie są wystarczająco słodkie, dodaj kolejną łyżeczkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Cukier cukiernika przesiać na wierzch ostudzonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12
Pokroić w kliny i podawać z łyżką truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn