Ciasto cytrynowe z musem malinowym
Ciasto cytrynowe z musem malinowym wymaga ok. 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką śmietanę, maślankę, liście mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z musem malinowym, Cytrynowy Mus malinowy ciasto w słoiku, oraz Mus Cytrynowo-Malinowy Kwadraty.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj lub spryskaj dwie 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie na ciasto. W dużej misce, wymieszać ciasto beat, maślanka, olej, Skórka z cytryny i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec zgodnie z zaleceniami na polu. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta; usuń z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół, na talerzu do serwowania.
Rozłóż 3/4 filiżanki nadzienia ciasto nad warstwą ciasta w ciągu 1/4 cala od krawędzi. Wierzch z drugą warstwą, zaokrąglony bok do góry.
W schłodzonej średniej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Beat w pozostałych 1 1/4 filiżanki ciasto napełniania na niskiej prędkości tylko do wymieszać. Strona i wierzch ciasta z musem malinowym.
Dekoruj świeżymi malinami i liśćmi mięty. Przechowywać luźno w lodówce.