Ciasto cytrynowe z jagodami mięty i śmietaną
Ciasto cytrynowe z jagodami mięty i śmietaną wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 900 kalorii, 8G białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.55 za porcję. Jeśli masz cukier puder, twarożek cytrynowy, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z jagodami mięty i śmietaną, Ciasto cytrynowe z jagodami i bitą śmietaną, oraz Ciasto cytrynowo-kukurydziane z jagodami i śmietaną.
Instrukcje
Cukier i liście mięty przerabiamy w maszynce do gotowania, aż do wymieszania.
Ubij masło na średniej prędkości za pomocą miksera elektrycznego 2 minuty lub do kremowego; stopniowo dodawaj 1 1/2 łyżki mieszanki mięty i 2 1/2 szklanki cukru pudru, ubijając 5 do 7 minut.
Dodaj jajka, 1 na raz, bicie tylko do żółtego zniknie.
Dodać mąkę na przemian z 1/2 szklanki śmietany ubijającej, zaczynając i kończąc mąką. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszaj skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Wlać ciasto do 8 1/2 - x 4 1/2-cala nasmarowane i mąki Bochenek.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.
Ubić pozostałe 2 szklanki śmietany do ubijania, 1/4 szklanki cukru pudru i 1 łyżkę mieszanki mięty na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w Lemon curd.
Wymieszaj pozostałą mieszankę mięty, pozostałą 1/4 szklanki cukru pudru i truskawki.
Podawać z kremem cytrynowym i truskawkami.
Dekorować, w razie potrzeby.