Ciasto cytrynowe III
Lemon Pie III to bezglutenowy, bezmleczny, lakto-owo-wegetariański i przyjazny FODMAP przepis na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 236 kalorii , 3 g białka i 2 g tłuszczu . Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser i jest gotowy w około 45 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka jajek, cytryn, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Lemon Blondies z lukrem cytrynowym , Lemon Cake Roll With Lemon Curd Filling i Lemon Blackberry Bread with Lemon Glaze są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokrój cytrynę w jak najcieńsze plasterki, pozostawiając skórkę.
Połącz z cukrem i dobrze wymieszaj.
Odstawić na co najmniej 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Dobrze ubij jajka i dodaj je do mieszanki cytrynowej; dokładnie wymieszaj.
Umieść w 9-calowym cieście, równomiernie układając plasterki cytryny. Przykryj wierzchnią warstwą ciasta.
Zrób nacięcia w pobliżu środka.
Piec w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 12 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F (190 stopni C).
Piecz przez około 20 minut lub do momentu, aż nóż włożony do środka będzie czysty. Ostudź przed podaniem.