Ciasto Cytrynowe I
Ciasto cytrynowe może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 6G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 68 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sok z cytryny, mąka ciasto, mleko w proszku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 20%. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z kandyzowanymi plasterkami cytryny, Ciasto cytrynowe z pikantnym lukrem cytrynowym, oraz Ciasto cytrynowe z miodem cytrynowym.
Instrukcje
Pozostawić masło do osiągnięcia temperatury pokojowej. Śmietana z cukrem i masłem razem do lekkiego i puszystego.
Dodać jajka po kolei i dobrze wymieszać.
Dodaj mąkę, mleko w proszku i syrop kukurydziany. Pokonaj każdego dobrze.
Dodaj sok z połowy cytryny, sól, wanilia, gałka muszkatołowa i mace. Upewnij się, że wszystko jest dobrze wymieszane i wlej do natłuszczonej patelni z bochenkiem.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 45 minut, sprawdzając doneness przez włożenie wykałaczki i sprawdzić, czy wyjdzie czysty. Prawie chcesz to Zniżyć.