Zapiekanka z kukurydzy zapiekanej
Zapiekanka kukurydziana z zapiekanką może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis pozwala na przygotowanie 5 porcji, każda zawiera 439 kalorii , 12 g białka i 17 g tłuszczu . Za 94 centy za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, paprykę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 47% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka ziemniaczana z aromatem tymianku , Zapiekanka kukurydziana na jesień i Babeczki kukurydziane ze świeżą kukurydzą .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż zieloną paprykę i cebulę na 4 łyżkach masła, aż będą miękkie. Wymieszaj z miękką bułką tartą, kukurydzą i jajkami.
Przełożyć do natłuszczonej, kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Rozpuść pozostałe masło i wymieszaj z suchą bułką tartą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.