Ciasto cytrusowe z syropem żurawinowym
Ciasto cytrusowe z syropem żurawinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 390 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka soli koszernej, cukru granulowanego, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 16%. Podobne przepisy to Ciasto cytrusowe z syropem żurawinowym, Ciasto z Truskawkowym syropem balsamicznym, oraz Ciasto Z Jagodami I Syropem Lawendowym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325 F. masło 9-na-5-calowy bochenek patelni. W małej misce, ubić razem jajka, wanilia, i skórki. W dużej misce, z mikserem elektrycznym na średnim poziomie, ubić masło przez 2 minuty.
Dodać 1 1/4 szklanki cukru i soli i ubijać przez 2 minuty. Powoli dodawać mieszankę jajeczną. Beat przez 3 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli dodaj mąkę.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 60 do 70 minut.
Upiec ciasto i niech ostygnie. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 24 godzin.
Umieść schłodzone ciasto w zamykanej plastikowej torbie lub przykryj 2 warstwami folii. Przechowywać do 3 miesięcy. Aby podgrzać: ciasto Przechowywać w lodówce przez noc.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.