Ciasto Ciasto Ciasto Ciasto
Ciasto Ciasto Ciasto Ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 111 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 14 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to {Lżejszy} ciasto lodowe z masłem orzechowym z ciasteczkową skórką ciasta, Tarta czekoladowo - orzechowa w cieście z ciastek, oraz Tarta brzoskwiniowo-Jeżynowa z płatkami owsianymi-ciasteczkowa.
Instrukcje
Połącz migdały i cukier cukierniczy w misce robota kuchennego i pulsuj wielokrotnie, aż drobno zmielone, około 1 minuty. Nie powinny pozostać widoczne kawałki migdałów. Użyj cienkiej metalowej szpatułki, aby zeskrobać dowolną mieszaninę upieczoną w rogu, w którym dno styka się z bokiem miski.
Dodać mąkę i sól i pulsować kilka razy, aby wymieszać. (Jeśli nie używasz orzechów, zacznij tutaj i dodaj cukier.)
Dodajemy masło i ponownie pulsujemy, aż nie pozostaną żadne widoczne kawałki masła.
Dodać żółtka i wanilię i pulsować ponownie, aż ciasto uformuje kulkę.
Odwróć ciasto na mąkę i ostrożnie usuń ostrze. Ciasto podzielić na 2 równe kawałki. Uformuj każdy kawałek ciasta na gruby dysk i owiń pojedynczo w folię. Przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę. Ciasto można przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce, lub dwukrotnie zawijać i zamrażać drugi kawałek ciasta, rozmrażając go w lodówce na noc przed użyciem.
Aby utworzyć tartą skórkę, wyjmij jeden z kawałków ciasta z lodówki i pozwól mu zmiękczyć w chłodnej temperaturze pokojowej na około 20 minut, aż będzie wystarczająco miękki, aby zwinąć się bez pękania, ale nadal twardy. Rozpakuj go i umieść na powierzchni z mąką. Użyj dłoni, aby nacisnąć go do grubości około 1/4 cala.
Mąkę powierzchnię roboczą i ciasto i delikatnie rozwałkować ciasto na 13-calowy dysk, dodając szczypty mąki pod i na wierzchu ciasta w razie potrzeby.
Złóż ciasto na pół i wsuń obie ręce pod nią, dłonie do góry i przenieś je na patelnię, wyrównując fałd o średnicy patelni. Rozwałkuj ciasto na patelnię. Nie martw się, jeśli ciasto pęknie lub pęknie—możesz je ponownie docisnąć.
Równomiernie dopasuj ciasto do patelni, upewniając się, że jest płaskie zarówno na dnie, jak i na boku patelni. Przyciąć nadmiar ciasta na krawędzi patelni przez przewracanie się z wałkiem do ciasta lub skrobanie go z tyłu noża do parowania.
Zakończ górne krawędzie Skórki, naciskając kciukiem na zewnątrz do boku patelni i jednocześnie w dół na szczycie Skórki palcem wskazującym.
Przesuń tart pan na arkuszu ciastek, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub na noc przed pieczeniem.