Ciasto cebulowe walijskie
Walijskie ciasto cebulowe zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 250 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 67 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka masła, ziemniaki maris piper, gałązka rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Fagoty z sosem cebulowym (klopsiki wieprzowe po walijsku z sosem cebulowym), Walijskie Ciasteczka, oraz Walijskie Bułeczki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać około jednej czwartej masła na dużej patelni, ustawić na średnim ogniu. Pocić cebulę odrobiną soli i gałązką rozmarynu. Powoli gotować na delikatnym ogniu z pokrywką przez około 20 min.
Rozmaryn wyjąć i odstawić na bok.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Ziemniaki obrać i natychmiast pokroić w cienkie plasterki wafla bezpośrednio do miski zawierającej resztę ciepłego masła. Doprawić solą i pieprzem. Im cieńsze ziemniaki, tym lepsze będzie danie. Nie myj ich po pokrojeniu, ponieważ chcesz, aby cała skrobia sklejała ziemniaki razem.
Wyłóż żaroodporną, nieprzywierającą patelnię z okrągłym pergaminem do pieczenia.
Ułóż ziemniaki starannie w naczyniu w kółko, lekko nakładając się na siebie. Dno patelni stanie się stroną prezentacyjną. Dalej stos w połowie ziemniaków, a następnie dodać roztopioną cebulę. Na wierzchu cebuli kontynuować z ziemniakami, aż wszystkie zużyte. Ustawić patelnię na średnim ogniu i delikatnie zacząć barwić dno naczynia przez 5 minut, następnie przenieść do piekarnika i gotować przez 45-50 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 10 minut. Odwróć na talerz, a następnie pokroić w kliny bardzo ostrym nożem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "