Ciasto Budyniowe Ozark
Ozark Pudding Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 322 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, mąkę, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ozark Sloppy Joes, Ciasto Jagodowe Ozark Mountain, oraz Ozark Sum kanapka z ciepłą patelnią Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyśrodkuj stojak piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350ºF.
Jedną z gruszek drobno posiekać, drugą cienko pokroić.
Mąkę, proszek do pieczenia, imbir i sól przesiać w misce, a następnie ubijać mieszankę ręcznie, aby upewnić się, że składniki są dobrze wymieszane.
Używając miksera stojącego wyposażonego w przystawkę łopatkową, mieszaj masło i cukier na średniej prędkości, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Dodać jajko i wanilię i zmiksować na średniej prędkości, aż puszyste, o 5 protokół. Od czasu do czasu zeskrobać miskę w razie potrzeby. Włącz mikser do niskiej prędkości i dodaj mieszankę mąki na raz.
Wymieszać do momentu aż się zmiksuje. Ciasto będzie sztywne.
Za pomocą gumowej szpatułki, złożyć posiekaną gruszkę (odkładając pokrojoną gruszkę na wierzch), połowę migdałów i żurawinę, i mieszać tylko do wymieszania. Wrzuć ciasto do przygotowanej patelni i rozprowadź je w równej warstwie. Ułóż plasterki gruszki na cieście i posyp pozostałymi migdałami i pozostałą łyżeczką cukru.
Umieść patelnię na środku piekarnika i piec, aż ciasto będzie złoty kolor i centrum sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięty, 38 do 40 protokół. (Ciepło z patelni będzie nadal piec ciasto po wyjęciu z piekarnika, więc uważaj, aby go usunąć, gdy jest ledwo zrobione).
Podawać na ciepło z patelni z gałką lodów waniliowych.
To ciasto jest najlepsze w dniu, w którym jest pieczone. Dobrze przykryty, utrzymuje się na patelni do 2 dni w temperaturze pokojowej.