Ciasto Budyniowe Karmelowe
Przepis na Ciasto Budyniowe Karmelowe można przygotować w około 50 minut . Za 31 centów za porcję otrzymujesz deser dla 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 427 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, rodzynek, brązowego cukru i soli. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują Ciasto Budyniowe Czekoladowe Bananowe , Ciasto Budyniowe Bananowe i Biszkopt Waniliowy Z Budyniem Czekoladowo-Mokka .
Instrukcje
W małej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodaj do ubitej masy z mlekiem. Mieszaj, aż będzie gładka. Wymieszaj z rodzynkami.
Rozłóż w natłuszczonej, kwadratowej blasze o wymiarach 8 cali.
Wymieszaj brązowy cukier z zimną wodą i zalej ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 40 minut lub do uzyskania złotego koloru.