Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe z sosem karmelowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 706 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ekstraktu waniliowego, połówki orzechów pekan, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Lody brzoskwiniowe z sosem Bourbon-Karmel dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Wymieszaj okruchy ciastek i stopione masło w średniej misce, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Naciśnij mieszaninę okruchów mocno na dnie i 1 cal w górę boków przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Ciastek
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Patelnia
3
Piec, aż skorupa jest ustawiona i blady złoty, o 15 protokół. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Połącz cukier i 1/2 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać śmietanę (mieszanina energicznie bąbelkuje). Wymieszać na małym ogniu, aż wszelkie kawałki karmelu rozpuścić i sos jest gładka, o 1 minutę. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe Bitki
Wanilia
Krem
SOS
3
Odstawić do ostygnięcia, ale nadal wylewać, o 1 godzinę.
4
Mżawka 1/4 szklanki schłodzonego sosu karmelowego na dnie skorupy. Zamrozić, aż karmel ustawi, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Karmel
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
5
Rozłóż 1 litr lodów na karmelu w skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Karmel
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
6
Posypać posiekanymi orzechami pekan lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów Pekan
Lody
7
1/2 szklanki sosu karmelowego na lodach. Zamrozić, aż karmel ustawi, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Lody
Karmel
8
Rozłóż pozostałe lody. Zamrozić, aż wierzch ciasta będzie jędrny, około 1 godziny.
Ułóż połówki orzechów pekan w 3 koncentrycznych kręgach wokół wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów Pekan
10
1/4 szklanki sosu karmelowego na cieście. Zamrożenie ciasto aż zamrożone stałe, co najmniej 4 godziny. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie folią; przechowywać zamrożone. Przykryć i schłodzić pozostały sos karmelowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
11
Rewarm pozostały sos karmelowy na małym ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
12
Cut wokół boków patelni poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Niech ciasto zmięknie lekko w temperaturze pokojowej, około 10 minut.
Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.