Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe z sosem karmelowym

Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe z sosem karmelowym
Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe z sosem karmelowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 706 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ekstraktu waniliowego, połówki orzechów pekan, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Lody brzoskwiniowe z sosem Bourbon-Karmel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj okruchy ciastek i stopione masło w średniej misce, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Naciśnij mieszaninę okruchów mocno na dnie i 1 cal w górę boków przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
PatelniaPatelnia
3
Piec, aż skorupa jest ustawiona i blady złoty, o 15 protokół. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz cukier i 1/2 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać śmietanę (mieszanina energicznie bąbelkuje). Wymieszać na małym ogniu, aż wszelkie kawałki karmelu rozpuścić i sos jest gładka, o 1 minutę. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
WaniliaWanilia
KremKrem
SOSSOS
3
Odstawić do ostygnięcia, ale nadal wylewać, o 1 godzinę.
4
Mżawka 1/4 szklanki schłodzonego sosu karmelowego na dnie skorupy. Zamrozić, aż karmel ustawi, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
KarmelKarmel
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
5
Rozłóż 1 litr lodów na karmelu w skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
KarmelKarmel
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
6
Posypać posiekanymi orzechami pekan lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
LodyLody
7
1/2 szklanki sosu karmelowego na lodach. Zamrozić, aż karmel ustawi, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
LodyLody
KarmelKarmel
8
Rozłóż pozostałe lody. Zamrozić, aż wierzch ciasta będzie jędrny, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
9
Ułóż połówki orzechów pekan w 3 koncentrycznych kręgach wokół wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów PekanPołówki Orzechów Pekan
10
1/4 szklanki sosu karmelowego na cieście. Zamrożenie ciasto aż zamrożone stałe, co najmniej 4 godziny. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie folią; przechowywać zamrożone. Przykryć i schłodzić pozostały sos karmelowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Rewarm pozostały sos karmelowy na małym ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
12
Cut wokół boków patelni poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Niech ciasto zmięknie lekko w temperaturze pokojowej, około 10 minut.
14
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Podawać ciasto z ciepłym sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn