Ciasto brzoskwiniowe mamy Thornton
Need a deser wegetariański? Ciasto brzoskwiniowe mamy Thornton może być świetnym przepisem. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Mieszanka mąki, sok z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 85 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto brzoskwiniowe mamy Thornton, Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, oraz Ciasto orzechowe babci Thornton dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uwaga kucharza: można zwiększyć ilość cukru do 1 1/4 szklanki, w zależności od słodyczy brzoskwiń. Peak summer peaches będzie potrzebował tylko 1 szklanki.
W przypadku skórki: w maszynce połączyć mąkę, cukier, sól i zimne masło.
Pulsuj procesor, aż mieszanina będzie przypominać drobny piasek.
Zdjąć pokrywkę i dodać lodowatą wodę do mieszaniny. Uruchom procesor, aż mieszanina rzuci się w małą kulkę. Jeśli mieszanina jest nieco sucha, dodaj więcej wody z lodem przez łyżkę stołową, aż się połączy. Zbierz ciasto w kulkę. Za pomocą skrobaka lub noża podziel mieszaninę równomiernie na pół. Kształt każdej połowy w dysk. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić co najmniej 30 minut. W tym momencie można przechowywać zawinięte ciasto w lodówce przez kilka dni lub zamrozić do późniejszego użycia.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Mąka swój wałek do ciasta i rozwałkować 1 ciasto skorupa do około 12-calowy okrągły i zasłony na 9 1/2-calowy karbowany pie Płyta.
Rozwałkuj drugą skorupę ciasta do około 10-calowej rundy i pokrój to na paski 1-calowe za pomocą karbowanego noża do pizzy.
Do nadzienia: obrać i pokroić brzoskwinie w plastry o grubości 1/4 cala (powinieneś mieć około 7 szklanek) i wrzucić sok z cytryny i ekstrakt z migdałów do dużej miski.
Mąkę, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i sól ubić w innej misce, upewniając się, że nie ma grudek. Wymieszać mieszaninę mąki z brzoskwiniami i dobrze wymieszać.
Wlać brzoskwinie do skórki ciasta. Roztrzepać kawałkami masła. Top z paskami kratowymi.
Zmyć mąkę pod kratką, aby upewnić się, że dobrze uszczelnia. Zacisnąć krawędzie do uszczelnienia. Ubić jajko z 1 łyżeczką wody i umyć kraty i brzegi jajkiem.
Pop w piekarniku i piec przez 10 minut, a następnie obniżyć ogień do 350 stopni F i piec, aż skorupa staje się brązowy, o 50 minut więcej. Jeśli krawędzie brązowieją zbyt szybko, przykryj je paskami folii aluminiowej w połowie pieczenia. Schłodzić około 30 minut przed podaniem.