Ciasto Bretońskie Z Cukrem
Cukier Crusted Breton masło ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 182 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka najwyższej jakości masła, drożdży, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bretońskie Ciasto Maślane, Ciasto Bretońskie Z Jabłkami, oraz Bretońskie Ciasto Gryczane Z Fleur De Sel dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie. Po rozpuszczeniu, wymieszać palcami w 1/2 szklanki mąki, pocierając je razem, aby rozbić grudki. Przykryć ledwo zwilżonym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, o 30 protokół. Tymczasem, w dużej misce, połączyć pozostałe 1 3/4 szklanki mąki i soli.
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać razem z końcówkami palców. Stopniowo posypać letnią wodą, mieszając palcami, aby uzyskać giętkie ciasto. Jeśli woda jest wymieszana, a ciasto nadal wydaje się suche, dodaj kolejną łyżkę wody. Zagniatać, aż będzie gładka, około 4 minut. Powrót ciasto do dużej miski, przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi luzem, o 1 godzinę. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch mąką.
Zwiń w prostokąt o takim samym rozmiarze jak arkusz papieru (8 1/2 na 11 cali). Obróć prostokąt tak, aby był pionowy do ciała. Dolną 2/3 ciasta polać kawałkami masła i posypać cukrem. Pracując tak, jakbyś składał list, i składając najpierw górę w dół, Złóż ciasto na trzecie.
Rozwałkuj złożone ciasto w prostokąt, 8 1/2 na 11 cali. Złóż 3 ponownie w ten sam sposób, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut.
Ponownie zwiń w prostokąt, złóż 3, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut. Ostatni raz, zwiń w prostokąt, złóż 3, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło i mąkę 9-calowy patelni ciasto.
Rozwałkuj ciasto w okrąg o średnicy około 9 cali.
Przełożyć na przygotowaną patelnię. Za pomocą ostrego noża lub żyletki wykonaj wzór cross-hatch na górze ciasta (jak tablica w kółko i krzyżyk).
Piec przez 20 minut, szczotkując wierzch co 5 minut roztopionym masłem, które wycieka z ciasta.
Posypać cukrem cukierników i kontynuować pieczenie (nie smażyć), aż złoty kolor na wierzchu, ale nadal wilgotne wewnątrz, o 10 minut więcej.
Ostudzić na stojaku, aż skorupa będzie karmelizowana i lekko chrupiąca. Umyj truskawki w zimnej wodzie, pozwól jagodom spuścić.
Połączyć białko z wodą i spienić mieszaninę z trzepaczką. Truskawki zanurz w pianie, a następnie zanurz w drobnym cukrze. Ułóż matowe truskawki na środku ciasta.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko ciepłe, pokroić w kliny.
* OSTRZEŻENIE O SUROWYM JAJKU
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką.