Ciasto Bretońskie Z Cukrem

Ciasto Bretońskie Z Cukrem
Cukier Crusted Breton masło ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 182 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka najwyższej jakości masła, drożdży, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bretońskie Ciasto Maślane, Ciasto Bretońskie Z Jabłkami, oraz Bretońskie Ciasto Gryczane Z Fleur De Sel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie. Po rozpuszczeniu, wymieszać palcami w 1/2 szklanki mąki, pocierając je razem, aby rozbić grudki. Przykryć ledwo zwilżonym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, o 30 protokół. Tymczasem, w dużej misce, połączyć pozostałe 1 3/4 szklanki mąki i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać razem z końcówkami palców. Stopniowo posypać letnią wodą, mieszając palcami, aby uzyskać giętkie ciasto. Jeśli woda jest wymieszana, a ciasto nadal wydaje się suche, dodaj kolejną łyżkę wody. Zagniatać, aż będzie gładka, około 4 minut. Powrót ciasto do dużej miski, przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi luzem, o 1 godzinę. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Zwiń w prostokąt o takim samym rozmiarze jak arkusz papieru (8 1/2 na 11 cali). Obróć prostokąt tak, aby był pionowy do ciała. Dolną 2/3 ciasta polać kawałkami masła i posypać cukrem. Pracując tak, jakbyś składał list, i składając najpierw górę w dół, Złóż ciasto na trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Rozwałkuj złożone ciasto w prostokąt, 8 1/2 na 11 cali. Złóż 3 ponownie w ten sam sposób, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Ponownie zwiń w prostokąt, złóż 3, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut. Ostatni raz, zwiń w prostokąt, złóż 3, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło i mąkę 9-calowy patelni ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Rozwałkuj ciasto w okrąg o średnicy około 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Przełożyć na przygotowaną patelnię. Za pomocą ostrego noża lub żyletki wykonaj wzór cross-hatch na górze ciasta (jak tablica w kółko i krzyżyk).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Piec przez 20 minut, szczotkując wierzch co 5 minut roztopionym masłem, które wycieka z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Posypać cukrem cukierników i kontynuować pieczenie (nie smażyć), aż złoty kolor na wierzchu, ale nadal wilgotne wewnątrz, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
10
Ostudzić na stojaku, aż skorupa będzie karmelizowana i lekko chrupiąca. Umyj truskawki w zimnej wodzie, pozwól jagodom spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
11
Połączyć białko z wodą i spienić mieszaninę z trzepaczką. Truskawki zanurz w pianie, a następnie zanurz w drobnym cukrze. Ułóż matowe truskawki na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko ciepłe, pokroić w kliny.
13
* OSTRZEŻENIE O SUROWYM JAJKU
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
14
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia1
Magazyn