Ciasto bezowe z lodami cytrynowymi
Ciasto bezowe z lodami cytrynowymi to deser na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 341 kalorii. Za 44 centy za porcję, ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny na lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin. Mieszanka barwników spożywczych, cukru, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 18% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Ciasto lodowe bezowe cytrynowe, ciasto lodowe cytrynowe bezowe i lody cytrynowe bezowe bez ubijania są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. W średniej misce połącz mąkę, 3 łyżki cukru i szczyptę soli.
Dodać masło i skórkę z cytryny i za pomocą palców lub noża do ciasta rozetrzeć z mąką kruszonkę. Oddziel całe jajko, dodając białko do pozostałych dwóch, aby uzyskać polewę bezową.
Do ciasta dodać żółtko i wymieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Wciśnij spód i boki 9-calowej blachy do ciasta.
Piec na złoty kolor, około 25 minut. Fajny. Lekko natnij skorupę ciasta ostrym nożem (przecinając mniej więcej połowę skórki) na 10 plasterków, aby ułatwić krojenie zamrożonego ciasta.
Do dużej miski włóż lody cytrynowe i mieszaj sztywną szpatułką lub drewnianą łyżką, aż masa będzie gładka, około 2 minut.
Jeśli używasz, wymieszaj barwnik spożywczy. Wyłóż łyżką na spód ciasta, wygładź wierzch i włóż do zamrażarki do stwardnienia, na 2 godziny lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Umieść wszystkie 3 białka, pozostałą 1/3 szklanki cukru i szczyptę soli w dużej żaroodpornej misce i umieść ją nad garnkiem z 1-calową wrzącą wodą.
Ubijaj, aż cukier się rozpuści, jajka będą ciepłe, a masa puszysta. Ubijaj mikserem elektrycznym na średnio-wysokiej prędkości, aż masa ostygnie, utworzą się gęste, błyszczące i sztywne szczyty, około 2 minut. Ubijaj ekstrakt waniliowy, aż się połączy.
Rozsmaruj na zamrożonym cieście i włóż do piekarnika, aż beza się zarumieni, 1 do 2 minut. Pokrój i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Moscato, Typ Elementu Menu, Moscato Dasti
Kremowe sherry, napój alkoholowy i składnik to świetny wybór do lodów waniliowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.