Ciasto Bezowe Z Limonką

Ciasto Bezowe Z Limonką
Ciasto bezowe z limonką może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką wodę, syrop kukurydziany, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Ciasto Bezowe Z Limonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. ze stojakiem w środku. Patelnie z masłem, następnie wyłóż spody z rund pergaminu. Kurz garnki z dodatkową mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Ubij razem masło i cukier w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego (lub miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy) ze średnią prędkością do bladego i puszystego, około 3 minut. Ubić w jajkach po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat w skórce i wanilii i kontynuować bicie aż lekkie i puszyste, 3 do 5 minut więcej. Przy niskiej prędkości, dodać mieszankę mąki w 3 partiach na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Podzielić ciasto między patelnie ciasto, rozłożenie go równomiernie.
5
Piec, aż Drewniana wykałaczka włożona do środka każdego ciasta wyjdzie czysta i ciasta zaczną odciągać się od boków patelni, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Schłodzić przez 15 minut w patelniach na stojakach. Uruchom cienki nóż po bokach patelni, Odwróć warstwy ciasta na stojaki i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
Wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól w ciężkim rondlu 2-quart, a następnie ubić w 3/4 szklanki wody i soku, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SokSok
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Ubij razem jajka w średniej żaroodpornej misce, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Doprowadzić mieszaninę soku do wrzenia na średnim ogniu, mieszając trzepaczką, następnie zmniejszyć ogień i nadal gotować na wolnym wrzeniu, mieszając trzepaczką, 1 minutę (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać połowę gorącej mieszanki soku do jaj w wolnym strumieniu, mieszając trzepaczką. Wymieszać mieszaninę jaj do soku na patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż osiągnie gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć patelnię z ognia i dodać masło i skórkę, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wypełnienie przykryć masłem z papieru woskowego lub pergaminu i schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
1
Połącz składniki lukier w dużej misce z mikserem elektrycznym (lub mikserem stojącym wyposażonym w przystawkę do bicza). Beat z dużą prędkością, aż lukier jest gęsty i puszysty, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Połowę każdego ciasta poziomo za pomocą długiego ząbkowanego noża. Nałożyć 1 warstwę na stojak na ciasto lub duży talerz i rozprowadzić jedną trzecią nadzienia (około 2/3 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
2
Ułóż pozostałe warstwy ciasta, używając połowy pozostałego wypełnienia między każdą warstwą.
3
Wierzch i bok ciasta rozłożyć obficie lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
* Limonki, czy klucz lub perski, mogą się ogromnie różnić w ilości soku, które trzymają; niektóre mogą być dość suche i pulpy wewnątrz, podczas gdy inne będą uwalniać dużo płynu. To sprawia, że trudno jest dać kucharzowi wyobrażenie, ile limonek potrzebujesz. Uważamy, że będziesz bezpieczny kupując w sumie 1 1/2 funtów kluczowych limonek lub 10 średnich perskich limonek, aby warstwy ciasta, nadzienie i lukier. Ale nie zdziw się, jeśli masz dodatkowe. Użyj ich w partii margarity!* Warstwy ciasta (nie podzielone) mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, owinięte pojedynczo w plastik lub zamrożone 1 tydzień. Zmniejsz o połowę schłodzone warstwy, gdy nadal są zimne, ale rozmrozić zamrożone warstwy przed próbą ich zmniejszenia o połowę. Napełnianie można schłodzić, przykryć, na noc. Przed użyciem wymieszać.* Białka w lukrze nie są gotowane. Jeśli jest to problemem, możesz zastąpić odtworzone suszone białka jaj, takie jak tylko białka. Ciasto można zmontować i oszronić 2 godziny do przodu, jeśli używa się świeżych białek, i 6 godzin do przodu, jeśli używa się suszonych białek. Alternatywnie, ciasto może być wypełnione, ale nie matowe 1 dzień wcześniej. Dobrze owinąć w plastik i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Białka JajSuszone Białka Jaj
Białka JajBiałka Jaj
LukierLukier
LukierLukier
SokSok
WapnoWapno
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn