Ciasto bananowe z czekoladową podszewką
Ciasto z kremem bananowym z czekoladową podszewką może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, okruchy krakersów Grahama, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto bananowe z czekoladową podszewką, Mus Z Mango Z Podszewką Z Ciasta Czekoladowego, oraz Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połączyć okruchy graham-cracker z masłem i brązowym cukrem w średniej misce, i dobrze wymieszać.
Przenieś mieszaninę do 10-calowej płytki ciasta i równomiernie poklep ją wzdłuż dna i boków.
Piec skórkę przez 7 do 9 minut, lub aż krawędzie lekko przyciemnić.
Roztopić czekoladę z 2 łyżkami śmietany na gotującej się wodzie w górnej części podwójnego brojlera lub w żaroodpornej misce ustawionej na rondlu.
Ubić czekoladę i śmietanę, aż utworzą gładką ciecz. Zdejmij patelnię z ognia i łyżkę mieszaniny czekolady na skorupie graham-cracker.
Niech czekolada ostygnie przez co najmniej 15 protokół.
Tymczasem zrób wypełnienie.
Podgrzać mleko w ciężkim dnie rondla. Gdy mleko właśnie się zagotuje, zdejmij patelnię z ognia.
W średniej misce ubić cukier, jajka i mąkę. Powoli dodaj gorące mleko do miski, stale ubijając. Następnie przenieść mieszaninę do rondla.
Stale ubijając, doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu i kontynuować ubijanie, podczas gdy gotuje się przez 3 minuty. Zdjąć patelnię z ognia i dodać 2 łyżki whisky.
Niech nadzienie ostygnie przez 20 minut.
Pokroić banany i wrzucić je z sokiem z cytryny.
Połóż plastry banana na czekoladowej skórce.
Wlać nadzienie i schłodzić ciasto przez co najmniej 2 godziny.
Ubij jedną szklankę śmietany na sztywne szczyty, dodaj 2 łyżki whisky i podawaj z ciastem.